how to up a static page on internet

General discussion about PLUC and Linux in Pakistan.
smk08
Naik
Posts: 56
Joined: Fri Aug 08, 2008 1:44 pm
Location: Sheikhupura, Pakistan

how to up a static page on internet

Postby smk08 » Tue Sep 28, 2010 7:43 am

Assalamu Alaikum

dear friends i have a html page, i also have registered domain name and static ip. now i want to make my page available on the internet . please any body guide me how to do this step by step.



Jazak Allah.
Shahid Mahmood
0321-4538113
i am crazy to learn linux

ranatanveer
Subedar
Posts: 355
Joined: Sat May 07, 2005 11:54 am
Location: Lahore
Contact:

Postby ranatanveer » Thu Sep 30, 2010 1:13 am

Dear SMK.

1. make sure your domain DNS A record is pointing to the static ip you have.

2. make sure that port 80 or 443 traffic is routing to the static ip you have (your isp will help u in this regard)

3. install OS on system and give that static ip to that system.

4. configure apache/IIS whatever OS platform you have.

5. put your html page to the document root.

6. test the port 80 traffic from outside world. (telnet xxx.xxx.xxx.xxx 80)

is this enough ?
Regards

Rana Tanveer
+923224194457
Linux Student

For Affordable Web Development http://www.affordableprogrammers.com
http://www.qualityprogrammers.com

zaki486
Company Havaldaar Major
Posts: 177
Joined: Tue Jul 08, 2003 11:33 pm
Location: karachi ,pakistan
Contact:

DETAILED INFORMATION

Postby zaki486 » Wed Feb 09, 2011 4:51 pm

Dear Brother,

Asalam o Alaikum,

First of all

You need to first decide=

Use Microsoft Windows OR Open Source (Unix, Linux Any Flavor, suSe, Redhat, Fedora, OpenBSD, FreeBSD, Sun Solaris, etc)

use Internet Information Services in case you understand and are a user of Microsoft's Monopoly, or i prefer you to use Apache using open source.
OR
Apache

when decided now

lets see whats a webserver has ?

what are a web server's simple stuff

first of you design your pages using any tool (dreamviewer the most famous)

ALSO for dynamic pages you need to know web extensions compatible with your server

.php
.cgi
.asp / .aspx

for e.g.

IIS does not normally support PHP, CGI, and these extensions might be needed to be enabled

and same case for APACHE

it supports modules SO MAKE SURE if you are using dynamic so you have to enable them, (but here as you dont you have a static page)


all web server's have a system directory path where you can place your designed / testing website

for

example

for IIS (C\inetpub\wwwroot\(now here comes the sites)

for APACHE depended upon the linux distribution

for e.g. f

DocumentRoot /home/www/thewebsite.com

then an access to http://www.thewebsite.com/index.html refers to /home/www/thewebsite/index.html.

Finding Apache Document Root

Use grep command as follows:
# grep -i 'DocumentRoot' httpd.conf

RHEL / Red hat / Fedora / CentOS Linux specific command:
# grep -i 'DocumentRoot' /etc/httpd/conf/httpd.conf

FreeBSD specific command:
# grep -i 'DocumentRoot' /usr/local/etc/apache22/httpd.conf

Sample output:

# DocumentRoot: The directory out of which you will serve your
DocumentRoot "/usr/local/www/apache22/data"
/usr/local/www/apache22/data is default document root for your website.

To modify DocumentRoot use vi command and change DocumentRoot:
# vi /etc/httpd/conf/httpd.conf

also give permissions on that directory to related users.
Certified Open Source Solution Provider
call me 0300-8902692
mailto:zaki@gestetner.com.pk

Kamran.Ahmed
Lance Naik
Posts: 45
Joined: Wed Dec 16, 2009 5:57 pm
Location: Karachi

Postby Kamran.Ahmed » Fri Feb 11, 2011 11:05 am

can u provide some guide or step by step tutorial for host a website on in house RHEL+httpd server
Kamran Ahmed Khan
kamran.cisco@gmail.com
Registered Linux User # 526139
www.allaboutlinux.org

lambda
Major General
Posts: 3452
Joined: Tue May 27, 2003 7:04 pm
Location: Lahore
Contact:

Postby lambda » Sat Feb 12, 2011 2:30 pm

Watch out for the Manners Taliban!
Isn't it amazing how so many people can type "linuxpakistan.net" into their browsers but not "google.com"?

DivineLight
Naik
Posts: 71
Joined: Fri Sep 02, 2005 5:47 am
Location: Lahore
Contact:

Simple

Postby DivineLight » Thu Feb 24, 2011 12:32 am

You just have to follow these simple setps:

1. Install Apache, since you are just serving simple HTML pages you dont need anything ELSE.

2. Find home directory of apache and place your homepage there and rename it to index.html, if there's already an index.html or even index.htm delete it.

3. If you just have bought a simple domain, and they dont provide DNS services then you have to find a DNS server online or setup it also (Totally not reccommended if you are not technical). This 3rd part is tricky kinda, and you have to mess around a bit. Read on google :)

smk08
Naik
Posts: 56
Joined: Fri Aug 08, 2008 1:44 pm
Location: Sheikhupura, Pakistan

Resolution Problem with HP LCD on Linux

Postby smk08 » Fri Mar 15, 2013 8:55 am

Asslamu Aleikum

I have replaced my monitor with Hp lcd. i have dual boot system. when a boot windews xp it works well but when i boot to linux ent 5 just before the login screen, a message appears that resolution is not support and set the resolution to 1300/784 and display is off.

kindly help me to resolve this issue


Regards.
Shahid Mahmood

0321-4538113

i am crazy to learn linux


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests