Connlimit

General discussion about PLUC and Linux in Pakistan.
asaddotcom
Company Havaldaar Major
Posts: 195
Joined: Fri Feb 04, 2005 7:21 pm
Location: Lahore, PK
Contact:

Connlimit

Postby asaddotcom » Thu Jan 05, 2006 8:29 pm

Sallam,

How can I set Connlimit in my RH9? I want to block Yahoo Booters.
tell me step by step guide
......
Thanking You...

ครค๔
www.apnicollection.com | www.wikisoft.pk

LinuxFreaK
Site Admin
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
Location: Karachi
Contact:

Re:

Postby LinuxFreaK » Thu Jan 05, 2006 11:04 pm

Dear asaddotcom,
Salam,

You can do this by using squid as well as iptables but for iptables you need to apply patch-o-matic and recompile your kernel :)

Squid

FYI, http://www.squid-cache.org/mail-archive ... /0974.html

Iptables

FYI, http://www.irclogs.ws/freenode/iptables ... 005/1.html

Patching and Recompiling Kernel

FYI, http://www.linuxpakistan.net/forum2x/vi ... php?t=3998 and http://www.linuxpakistan.net/forum2x/vi ... php?t=2173

Best Regards.
Farrukh Ahmed

kbukhari
Major General
Posts: 1222
Joined: Sat Dec 31, 2005 12:29 am
Location: Lahore
Contact:

Postby kbukhari » Fri Jan 06, 2006 12:07 am

salam i dont like iptbles personaly thats why i would like to try ipfw
ipfw is unix based firewall for freeBSD and very easy to use and u can limite users to spesific tcp connections
--
Syed Kashif Ali Bukhari
+92-345-8444420
http://sysadminsline.com
http://kashifbukhari.com

lambda
Major General
Posts: 3452
Joined: Tue May 27, 2003 7:04 pm
Location: Lahore
Contact:

Postby lambda » Fri Jan 06, 2006 1:10 pm

have you tried pf yet?


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests