Trouble Installing NETBEANS 3.4 on LINUX

Discussion regarding the installation and configuration of Linux distributions.

Trouble Installing NETBEANS 3.4 on LINUX

Postby sakbar » Mon Jan 20, 2003 1:45 pm

I hava jdk 1.3 installed. Now when i run the installer of the NETBEANS 3.4 (linux) i get the error that the java virtual machine is not found & it asks with the command

[installer file name] -is: javahome <java home dir>

I have done java home setting in windows. but when i used the above option of is with [my jdk directory]

/usr/java/jdk1.3.1_04.

but it still give error.
I haven't yet specified any path setting in my bash profile. Any idea on it, do i have to have some symbolic linking as i have java runtime 1.4 also installed in same /usr/java directory.

I have Linux Mandrake Installed.

--SHAKEEL
sakbar
Naik
 
Posts: 88
Joined: Wed Aug 07, 2002 8:00 pm
Website: http://www.rootshell.be/~linuxpak
WLM: sakbar76
Yahoo Messenger: shakeel_akbar
Location: Lahore

Postby fawad » Mon Jan 20, 2003 8:50 pm

Well, frankly speaking, the installer is a pain in the rear end, and for no particular reason. I alway use the plain old tarball from netbeans and that works out quite nicely. The netbeans installer is based on Installshield, and I have had a lot of trouble with it. As downloading the tarball might not be an option for you, try setting the JDK_HOME and JAVA_HOME environment variables before running the installer. See if that helps.
fawad
Site Admin
 
Posts: 918
Joined: Wed Aug 07, 2002 8:00 pm
ICQ: 17672437
Website: http://www.fawad.net
WLM: fawadhalim@hotmail.com
Yahoo Messenger: fawad2048
AOL: fawadhalim
Location: Addison, IL

Postby AsaifullahK » Thu Jan 23, 2003 1:31 pm

check to see if the appropriate environment variables in your 'profile' contain the path to your JVM. If not, add them, and re-run the installer
Regards,
Ali Saifullah Khan

Hail The Penguin !!!
AsaifullahK
Cadet
 
Posts: 11
Joined: Fri Jan 17, 2003 11:38 pm
ICQ: 279788507
Website: http://hack-probe.sourceforge.net
WLM: alisaifullah@hotmail.com
Yahoo Messenger: saifulla1984@yahoo.com
Location: Earth > Asia > Pakistan > Karachi

Postby sakbar » Thu Jan 23, 2003 1:45 pm

Thanx a lot,

Finally i have managed to run the installer, strange thing is that without environment settings, & with the same command i used again & again previously but it ran successfully.

--SHAKEEL
sakbar
Naik
 
Posts: 88
Joined: Wed Aug 07, 2002 8:00 pm
Website: http://www.rootshell.be/~linuxpak
WLM: sakbar76
Yahoo Messenger: shakeel_akbar
Location: Lahore


Return to “%s” Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron