i have got the 3com lan card how to configure it

Discussion regarding the installation and configuration of Linux distributions.

i have got the 3com lan card how to configure it

Postby farhanksa » Sun Feb 09, 2003 2:45 pm

aoa
i got the 3com parallel taking etherlink III 1996 3c5098- TP
40-0130-004
9709s 40130744
lucent 40-01304


its 10 base and isa slot lan card kudzu dont detects it although its 1005 ok its works fine in att windows 98 me,xp 2k\
but linux rh is unable even to detect it


so if any one can help me ..
thaks goodluck
farhanksa
Subedar
 
Posts: 359
Joined: Sun Nov 03, 2002 6:40 am
ICQ: 116765501
WLM: farhan12@msn.com
Yahoo Messenger: commdsl@yahoo.com
Location: Lahore

Re: i have got the 3com lan card how to configure it

Postby sakbar » Tue Feb 11, 2003 3:04 am

You might need to insert module to the kernel as 3com 3c509 series card have known to cause such problems.

I had problem with a 3com 3c509B. It worked out well with it !

insmod 3c509

farhanksa wrote:aoa
i got the 3com parallel taking etherlink III 1996 3c5098- TP
40-0130-004
9709s 40130744
lucent 40-01304


its 10 base and isa slot lan card kudzu dont detects it although its 1005 ok its works fine in att windows 98 me,xp 2k\
but linux rh is unable even to detect it


so if any one can help me ..
thaks goodluck
sakbar
Naik
 
Posts: 88
Joined: Wed Aug 07, 2002 8:00 pm
Website: http://www.rootshell.be/~linuxpak
WLM: sakbar76
Yahoo Messenger: shakeel_akbar
Location: Lahore

insmod 3c509 then wt?

Postby farhanksa » Sat Feb 15, 2003 6:08 pm

aoa
i nserted the module wt i have to do next?? i trid to config it by ifconfig but cannot
wt modprobe 3c509.o will do i mean wt its functionality

the module i some wt like 3c509.o
btw the model no wts 3c509b not 3c5098
farhanksa
Subedar
 
Posts: 359
Joined: Sun Nov 03, 2002 6:40 am
ICQ: 116765501
WLM: farhan12@msn.com
Yahoo Messenger: commdsl@yahoo.com
Location: Lahore

Re: insmod 3c509 then wt?

Postby sakbar » Mon Feb 17, 2003 1:55 am

farhanksa wrote:aoa
i nserted the module wt i have to do next?? i trid to config it by ifconfig but cannot
wt modprobe 3c509.o will do i mean wt its functionality

the module i some wt like 3c509.o
btw the model no wts 3c509b not 3c5098


iyour have to got this (step by step)

type this:

insmod 3c509

if u get the message module inserted successfully otheriwse u might have message like modue already installed message

ifconfig eth0 [your card ip address]

now type:

ifconfig

u will c ur lan card with its ip as eth0. ping the loopback and ur card ip u gave to test if its working fine

Hope this helps

-SHAKEEL
sakbar
Naik
 
Posts: 88
Joined: Wed Aug 07, 2002 8:00 pm
Website: http://www.rootshell.be/~linuxpak
WLM: sakbar76
Yahoo Messenger: shakeel_akbar
Location: Lahore


Return to “%s” Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron