Mplayer VDO Problem

Discussion regarding the installation and configuration of Linux distributions.

Mplayer VDO Problem

Postby zaigham_tt » Sat May 05, 2007 7:18 pm

Salam
Dear Guyz.
I m using Centos 4. i have installed Mplayer. when i play any vdo file it plays sound only.

and this was working fine in RH9. plz help me :(
zaigham_tt
Havaldaar
 
Posts: 142
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:33 pm
Website: http://www.programming-world.4t.com

Postby ibnesikander » Sat May 05, 2007 10:59 pm

y dont u try xine
Faisal Sikander Khan
BCS, MCS -(UoK)
Software Developer
Linux Registered User# 417145
email: ibnesikander@gmail.com
website: http://www.xboxmix.com
Cell: 0092-321-9269649
ibnesikander
Lance Naik
 
Posts: 38
Joined: Wed Nov 12, 2003 2:43 am
Website: http://faisalkhan.wetpaint.com
WLM: ibnesikander@hotmail.com
Yahoo Messenger: ibnesikander@yahoo.com
Location: karachi, Administration Society

Postby lambda » Sat May 05, 2007 11:08 pm

ibnesikander wrote:y dont u try xine
it's a codecs issue, not a player issue. switching to another player won't help.
lambda
Major General
 
Posts: 3452
Joined: Tue May 27, 2003 7:04 pm
Website: http://www.hungry.com/~fn/
Location: Lahore

Re: Mplayer VDO Problem

Postby lambda » Sat May 05, 2007 11:10 pm

zaigham_tt wrote:I m using Centos 4. i have installed Mplayer. when i play any vdo file it plays sound only.
download the "all" codecs file from here, untar it, and then copy the files into /usr/lib/win32.
lambda
Major General
 
Posts: 3452
Joined: Tue May 27, 2003 7:04 pm
Website: http://www.hungry.com/~fn/
Location: Lahore

Postby zaigham_tt » Sun May 06, 2007 4:39 pm

i Have already done this. but problem does not slove :cry:

when i play and vdo file with -v option it gives me this

[root@zaigham98 ~]# mplayer /home/adnan/Desktop/Songs/Ahista\ Ahista.dat -v
MPlayer 1.0rc1-3.4.6 (C) 2000-2006 MPlayer Team
CPU: VIA Samuel 2 (Family: 6, Model: 7, Stepping: 3)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 0 3DNow: 1 3DNow2: 0 SSE: 0 SSE2: 0
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX 3DNow
get_path('codecs.conf') -> '/root/.mplayer/codecs.conf'
Reading /root/.mplayer/codecs.conf: Can't open '/root/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory
Reading /usr/local/etc/mplayer/codecs.conf: Can't open '/usr/local/etc/mplayer/codecs.conf': No such file or directory
Using built-in default codecs.conf.
CommandLine: '/home/adnan/Desktop/Songs/Ahista Ahista.dat' '-v'
get_path('font/font.desc') -> '/root/.mplayer/font/font.desc'
font: can't open file: /root/.mplayer/font/font.desc
font: can't open file: /usr/local/share/mplayer/font/font.desc
Using MMX (with tiny bit 3DNow) Optimized OnScreenDisplay
Using nanosleep() timing
get_path('input.conf') -> '/root/.mplayer/input.conf'
Can't open input config file /root/.mplayer/input.conf: No such file or directory
Can't open input config file /usr/local/etc/mplayer/input.conf: No such file or directory
Falling back on default (hardcoded) input config
get_path('Ahista Ahista.dat.conf') -> '/root/.mplayer/Ahista Ahista.dat.conf'

Playing /home/adnan/Desktop/Songs/Ahista Ahista.dat.
get_path('sub/') -> '/root/.mplayer/sub/'
[file] File size is 35348252 bytes
STREAM: [file] /home/adnan/Desktop/Songs/Ahista Ahista.dat
STREAM: Description: File
STREAM: Author: Albeu
STREAM: Comment: based on the code from ??? (probably Arpi)
Checking for YUV4MPEG2
ASF_check: not ASF guid!
Checking for NuppelVideo
Checking for REAL
Checking for SMJPEG
Searching demuxer type for filename /home/adnan/Desktop/Songs/Ahista Ahista.dat ext: .dat
Checking for Nullsoft Streaming Video
Checking for MOV
Checking for VIVO
header block 1 size: 73
Checking for PVA
Checking for MPEG-TS...
TRIED UP TO POSITION 76649, FOUND 47, packet_size= 0, SEEMS A TS? 0
Checking for LMLM4 Stream Format
Invalid packet in LMLM4 stream: ch=21065 size=341777146
LMLM4 Stream Format not found
system stream synced at 0x113EF (70639)!
==> Found video stream: 0
==> Found audio stream: 0
MPEG Stream reached EOF
ds_fill_buffer: EOF reached (stream: video)
MPEG-PS file format detected.
Searching for sequence header... OK!
VIDEO: MPEG1 352x288 (aspect 8) 25.000 fps 1150.0 kbps (143.8 kbyte/s)
[V] filefmt:2 fourcc:0x10000001 size:352x288 fps:25.00 ftime:=0.0400
get_path('sub/') -> '/root/.mplayer/sub/'
vo_cvidix: No vidix driver name provided, probing available ones (-v option for details)!
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/rage128_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/rage128_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/savage_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/savage_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/cyberblade_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/cyberblade_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/unichrome_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/unichrome_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/pm3_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/pm3_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/nvidia_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/nvidia_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/radeon_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/radeon_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/mach64_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/mach64_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/sis_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/sis_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/mga_crtc2_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/mga_crtc2_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
vidixlib: PROBING: /usr/local/lib/mplayer/vidix/mga_vid.so
vidixlib: /usr/local/lib/mplayer/vidix/mga_vid.so not driver: libdha.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
[VO_SUB_VIDIX] Couldn't find working VIDIX driver.
==========================================================================
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 352 x 288 (preferred colorspace: Mpeg PES)
Trying filter chain: vo
VDec: using Mpeg PES as output csp (no 0)
Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
VO Config (352x288->352x288,flags=0,'MPlayer',0x4D504553)
VO: [null] 352x288 => 352x288 Mpeg PES
VO: Description: Null video output
VO: Author: Aaron Holtzman <aholtzma@ess.engr.uvic.ca>
Selected video codec: [mpegpes] vfm: mpegpes (MPEG-PES output (.mpg or DXR3/IVTV/DVB card))
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
dec_audio: Allocating 4608 + 65536 = 70144 bytes for output buffer.
mp3lib: made decode tables with MMX optimization
mp3lib: using 3DNow! optimized decore!
MP3lib: init layer2&3 finished, tables done
MPEG 1.0, Layer II, 44100 Hz 224 kbit Stereo, BPF: 731
Channels: 2, copyright: No, original: No, CRC: Yes, emphasis: 0
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, s16le, 224.0 kbit/15.87% (ratio: 28000->176400)
zaigham_tt
Havaldaar
 
Posts: 142
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:33 pm
Website: http://www.programming-world.4t.com

Re:

Postby LinuxFreaK » Mon May 07, 2007 8:18 am

Dear zaigham_tt,
Salam

I would like to know ho you have installed MPlayer ?

Best Regards.
Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi

Postby zaigham_tt » Mon May 07, 2007 9:03 pm

1st of al i dld this file. MPlayer-1.0rc1.tar.bz2 then untar it with:

tar -xjf MPlayer-1.0rc1.tar.bz2

then. i run "./configure' , 'make' & 'make install'
zaigham_tt
Havaldaar
 
Posts: 142
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:33 pm
Website: http://www.programming-world.4t.com

Re:

Postby LinuxFreaK » Tue May 08, 2007 7:37 am

Dear zaigham_tt,
Salam,

zaigham_tt wrote:1st of al i dld this file. MPlayer-1.0rc1.tar.bz2 then untar it with:

tar -xjf MPlayer-1.0rc1.tar.bz2

then. i run "./configure' , 'make' & 'make install'


Please read what lambda told you. Thats the solution.

Best Regards.
Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi

Postby zaigham_tt » Tue May 08, 2007 11:58 am

Dear Farrukh bhai,

I have Done same with RH9. but it works fine.
zaigham_tt
Havaldaar
 
Posts: 142
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:33 pm
Website: http://www.programming-world.4t.com

Postby zaigham_tt » Tue May 08, 2007 3:00 pm

I have done this. But can't success. :cry:
zaigham_tt
Havaldaar
 
Posts: 142
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:33 pm
Website: http://www.programming-world.4t.com


Return to “%s” Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron