tcl problem in amsn 0.83 (new)

Discussion regarding the installation and configuration of Linux distributions.

tcl problem in amsn 0.83 (new)

Postby outstream » Fri Oct 17, 2003 2:56 am

Hi Guys

i downloaded new amsn version 0.83, For this version it was written on amsn.sourceforge.net that it works after 15th october too. i installed it successfully but now when i try to run it , it says it needs to have tsl to get connected. and it says my system lacks tsll. after this i downloaded the source for tls from tls.sf.net and installed it. but still its giving the same error. Has any one tried this new version and has any one tried connecting it using msn protocol 9?.

Thanks for ur precious time

Good Day
Testing?What's that? If it compiles, its good, if it boots up it is perfect.
----------------------------------------------------
Imran
Registered Linux User # 334322
outstream
Naib Subedar
 
Posts: 322
Joined: Wed Sep 24, 2003 10:04 pm
Location: islamabad

Postby farhantoqeer » Fri Oct 17, 2003 2:48 pm

Yes i am using it and it works fine with me. Do you have a tcl problem or tls problem? Your subject of the post stated that you have a problem in tcl, and your message contains summary about tls.
farhantoqeer
Major General
 
Posts: 917
Joined: Thu Jun 27, 2002 5:45 pm
Website: http://www.emergen.biz
Location: Karachi

Postby outstream » Fri Oct 17, 2003 10:57 pm

AoA

yaar i am just a newbie and dont know much. its like when i try to sign in it says its tcl problem and when i go to recommended site by it, it says download tls. i dont know whats going on. i am counting on u guys to help me outta this problem.

Thanks for ur precious time

Good Day
Testing?What's that? If it compiles, its good, if it boots up it is perfect.

----------------------------------------------------

Imran

Registered Linux User # 334322
outstream
Naib Subedar
 
Posts: 322
Joined: Wed Sep 24, 2003 10:04 pm
Location: islamabad

Postby zaeemarshad » Sat Oct 18, 2003 3:05 am

As far as my understanding of linux goes TLS stands for Transport Layer Security and is a protocol for delivering packets securely blah blah blah... while tcl is the scripting language in linux that i am a bit familiar with. so the conclusion is

tls= transport
tcl=scripting

can u kindly point out the exact error message it says and also which distribution are you running.

regards
zaeem
zaeemarshad
Lieutenant Colonel
 
Posts: 660
Joined: Sat Jul 06, 2002 12:35 pm
Website: http://zaeem.no-ip.org
WLM: zarshadvirk@hotmail.com
Yahoo Messenger: negativecreep61@yahoo.com
AOL: zarshadvirk
Location: Islamabad

Postby farhantoqeer » Sat Oct 18, 2003 9:20 am

amsn newly released verson asked me to download tls libraries and i went through the download process cleanly, amsn does iteslf for me. download amsn0.83 stable version from http://amsn.sourcforge.net
farhantoqeer
Major General
 
Posts: 917
Joined: Thu Jun 27, 2002 5:45 pm
Website: http://www.emergen.biz
Location: Karachi

Postby outstream » Sat Oct 18, 2003 4:24 pm

AoA

yaar the problem is, after putting my user name and password when i press ok to login, it gives me a dialogue box which tells me i have to download and install a module called TSL. at this time the option of linux-x86 installation is highlighted. when i press ok, nothing happens, it doesnt starts downloading anything, inface it give me an error screen saying "Cant Read "TOK" no such variable". and after this nothing happens.

I downloaded the tsl library and gave the path in preferences -> application. but still nothing happened. After that i download tsl in source form and tried to install it but it didnt get installed, cuz it fails to find a directory /usr/load/openssl.

Can u check in ur preferences -> application , in amsn that what path has it given there?. its very strange that nothing happens when i allow it to download and install tsl, itself.

There is another strange problem i am getting that nothing downloads when i use mozilla or konquoror. i am only able to download anything using galeon.

Thanks for ur precious time

Good Day
Testing?What's that? If it compiles, its good, if it boots up it is perfect.

----------------------------------------------------

Imran

Registered Linux User # 334322
outstream
Naib Subedar
 
Posts: 322
Joined: Wed Sep 24, 2003 10:04 pm
Location: islamabad

Postby outstream » Mon Oct 20, 2003 10:01 am

some one please replyy???
Testing?What's that? If it compiles, its good, if it boots up it is perfect.

----------------------------------------------------

Imran

Registered Linux User # 334322
outstream
Naib Subedar
 
Posts: 322
Joined: Wed Sep 24, 2003 10:04 pm
Location: islamabad

Postby farhantoqeer » Mon Oct 20, 2003 12:06 pm

Which distro and linux vierson you are using? i have seuccesfuly done it at RH-7.2
farhantoqeer
Major General
 
Posts: 917
Joined: Thu Jun 27, 2002 5:45 pm
Website: http://www.emergen.biz
Location: Karachi

Postby if » Mon Oct 20, 2003 12:12 pm

Aslam-o-Aliakum,

I install AMSN but i don't find any problem (TSL)

I sugget dear... to use Kopete (it' s newer version 0.7.3) it's good... approx 4 MB of Source Code... download it and compile it... i hope u like it... and find better than AMSN
if u find anything which shows my lack of knowledge,
please guide me... thx
------------------------------------
Aslam-o-Aliakum-Wa-Rahmatullah-Wa-Barakatuhu
------------------------------------
if
if
Battalion Quarter Master Havaldaar
 
Posts: 224
Joined: Tue Aug 13, 2002 12:52 pm
WLM: ifhope@hotmail.com
Yahoo Messenger: hope_never@yahoo.com
Location: Islamabad

Postby outstream » Mon Oct 20, 2003 2:05 pm

AoA
i am using Red Hat 9 with 2.4.22 kernel
Testing?What's that? If it compiles, its good, if it boots up it is perfect.

----------------------------------------------------

Imran

Registered Linux User # 334322
outstream
Naib Subedar
 
Posts: 322
Joined: Wed Sep 24, 2003 10:04 pm
Location: islamabad

Postby farhantoqeer » Mon Oct 20, 2003 3:55 pm

I just did it at RH-9.0 and it works fine either.
farhantoqeer
Major General
 
Posts: 917
Joined: Thu Jun 27, 2002 5:45 pm
Website: http://www.emergen.biz
Location: Karachi

Postby outstream » Tue Oct 21, 2003 12:57 am

AoA

yaar yehi tow problem hai...i have been checking other forums too and it just works fine with every one...but not me..what do u suggest?..shall i give up?
Testing?What's that? If it compiles, its good, if it boots up it is perfect.

----------------------------------------------------

Imran

Registered Linux User # 334322
outstream
Naib Subedar
 
Posts: 322
Joined: Wed Sep 24, 2003 10:04 pm
Location: islamabad

Postby outstream » Tue Oct 21, 2003 3:54 am

AoA

Ok Guys i have got the solution myself..just posting it here incase if some one else comes across the same problem, they can get idea about how to solve it.

I downloaded tls llibraries manually from sourceforge.net. after this i extracted them to /home/amsn/plugins/ (this is the locaiton of amsn and /plugin directory on my machine). after extracting it became some thing like /home/amsn/plugins/tls1.4 .

the files in /tls1.4 looked like this

libtls.1.4.so

pkglindex.tsl

tls.tcl

okay after extracting, i restarted amsn and still it didnt work. this time it said "host unreacheable". Then i went to preferences -> application in amsn and gave the path of tsl libraries i.e /home/amsn/plugins/tls1.4. Then i restarted amsn again and it worked.

Now its working all fine and good

Good Day
Testing?What's that? If it compiles, its good, if it boots up it is perfect.

----------------------------------------------------

Imran

Registered Linux User # 334322
outstream
Naib Subedar
 
Posts: 322
Joined: Wed Sep 24, 2003 10:04 pm
Location: islamabad

Postby farhantoqeer » Tue Oct 21, 2003 6:27 pm

Cheers!
farhantoqeer
Major General
 
Posts: 917
Joined: Thu Jun 27, 2002 5:45 pm
Website: http://www.emergen.biz
Location: Karachi

Postby arpanet » Thu Oct 23, 2003 4:39 pm

ADAB..
If some One has a little bit time plz also give me replay.. i am also stugling with my lan card..not able to lod the module for it.

a compleat discution about lan card is avail able at

http://www.linuxpakistan.net/forum2x/vi ... .php?t=762

plz give me replay i am having hard time..

as i took some meber who replay me in my earlay post i did mail to them but no body replays plz help me if any may be ur help and few lines are pricious 4 me. thanks.



RAB RAKAHA.
{s7r1k3r}
Be MiNe.
arpanet
Naik
 
Posts: 83
Joined: Thu Jul 17, 2003 2:27 am
Website: http://www.reciteofquran.tk
WLM: allahlok@hotmail.com
Location: PaK1S7aN / LaH0r3


Return to “%s” Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron