Page 1 of 1

Ethernet network Problem

Posted: Sat Nov 22, 2008 3:09 pm
by zaki486
Dear ReaderZ,

First Of ALL ASALAM O ALAIKUM,

now my problem is:

OS : FC 6
DEFAULT KERNAL: 2.6

I had an issue of network not starting sometimes with the error msg of "contrack_Net Module thing"

but deleting and readding the network card from

Network Gui would help me agian to run the Networking.

now again the same thing has gone bad, network starts ok with static IP, but wont ping anyone except my own local pc.

i am using following Pool at LAN:- 10.0.0.x netmask: 255.0.0.0

now i tried with automatic ip, it detects the network and sometimes say

no link / network detected, check cable

and sometimes it says cannot just failed...

can anyone tell me how can i diagnose network problems ?

and my eth card is plug and play, i swapped with a working one but still same prob. and if i put a windows based laptop on same cable it works that means the network cable (node) is ok too.

is there anyway to load default network configurations of Network and network drivers or related stuff ??

will be thankful for help

is there any process that can repair this ?

ALLAH Hafiz to all Pakistani's

Re:

Posted: Sun Nov 23, 2008 1:23 pm
by LinuxFreaK
Dear zaki486,
Salam,

It is not related to network card it is related to iptables. Reason why it will work after changing network card is when you reboot your machine it will restart networking and re-load iptables modules.

Best Regards.

Posted: Sun Nov 23, 2008 5:24 pm
by mudasir
AOA,

It really seems that some kernel module is creating this problem. When this things happens what does your log says. Run this command and check whether your NIC is communicating with OS properly or not

#ethtool eth0
(replace eth0 with your network interface)
also

#mii-tool eth0
(replace eth0 with your network interface)

definately it is Kernal Level Prob

Posted: Tue Nov 25, 2008 5:44 pm
by zaki486
Dear Mudassir Bhae,

this is really a Kernal Problem anyways thanks for the share, let me see what i get issuing ethtool ethX

thanking you.

Dear Furrukh Bhae,

Its not IPTABLES prob, it wont work even i change card or change slot or IP.

doing $ service network status

Show me:

disabled devices
eth0
enabled devices
Tmp_14033232131 (NOW here is some prob)

Thanking You,

Posted: Wed Nov 26, 2008 1:37 am
by mudasir
AOA,

Please check logs when you restart your network service and also when the problem comes....

Posted: Wed Nov 26, 2008 9:59 am
by osama
Well you have to try diff network commands in shell like service network restart; ifup eth1; ifdown eth1 and see the messages log. Without diagnosing the problem you cannot solve it.

Re:

Posted: Wed Nov 26, 2008 12:18 pm
by LinuxFreaK
Dear osama,
Salam,

osama wrote:Well you have to try diff network commands in shell like service network restart; ifup eth1; ifdown eth1 and see the messages log. Without diagnosing the problem you cannot solve it.


I think he do not understand my reply. I hope he may understand your's.

Best Regards.

Posted: Sat Dec 06, 2008 12:52 am
by mejam
here is something that u might want to try...

1-- service acpid stop
2--chkconfig acpid off
3---service irqbalance stop
4---chkconfig irqbalance off

sop these two services and remove from start up thats all these commans do....try it and in this file, make an entry for the mac address of ur LAN card too...u can get mac from showmac or arp -a commands

/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ethX

Posted: Mon Feb 02, 2009 6:08 pm
by syedbilalmasaud
run dmesg command and see what your network card complains really , sounds like your modules are not loading and unloading properly , have a look at dmesg output when you made these changes with network card