yahoo voice+video chat in linux

Taking care of your Linux box.

yahoo voice+video chat in linux

Postby zaeemarshad » Sat Dec 27, 2003 12:14 am

hi all,

a friend of mine has a net cafe. recently he deployed linux+squid on the main server. everything seems to work fine except that yahoo's voice+video chat is disabled. how can that be enabled. working solutions needed urgently. remeber that clients are windows ones. thnx in advance

regards
zaeem
zaeemarshad
Lieutenant Colonel
 
Posts: 660
Joined: Sat Jul 06, 2002 12:35 pm
Website: http://zaeem.no-ip.org
WLM: zarshadvirk@hotmail.com
Yahoo Messenger: negativecreep61@yahoo.com
AOL: zarshadvirk
Location: Islamabad

Re:

Postby LinuxFreaK » Sat Dec 27, 2003 12:18 am

Dear Zaeemarshad,
Salam,

I don't think so that Yahoo or AMSN or GAIM Allow that :)

Best Regards.
Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi

Postby zaeemarshad » Sat Dec 27, 2003 12:38 am

dont allow what? the clients are windows pcs running yahoo messenger and worked fine with video and voice chat when the gateway was using winproxy i guess. is there no solution in linux for that. very unfortuate i guess.

zaeem
zaeemarshad
Lieutenant Colonel
 
Posts: 660
Joined: Sat Jul 06, 2002 12:35 pm
Website: http://zaeem.no-ip.org
WLM: zarshadvirk@hotmail.com
Yahoo Messenger: negativecreep61@yahoo.com
AOL: zarshadvirk
Location: Islamabad

Re:

Postby LinuxFreaK » Sat Dec 27, 2003 12:39 am

Dear Zaeemarshad,
Salam,

zaeemarshad wrote:dont allow what? the clients are windows pcs running yahoo messenger and worked fine with video and voice chat when the gateway was using winproxy i guess. is there no solution in linux for that. very unfortuate i guess.


I thought about Linux :oops:

Best Regards.
Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi

Postby newbie » Sat Dec 27, 2003 2:41 am

yahoo voice chat in squid has no way.

remove proxy settings from yahoo messenger.


1.set the gateway of ur router.(linux box)
(now test from clint if its pinging the ppp0 ip)

2.give all the clients a valid dns server address.
(now test at client if its resolving the address. i.e ping yahoo and see)

3.now masquerade all the yahoo ports.

iptables -t nat -A POSTROUTING -p tcp --dport 5050 -o ppp0 -j MASQUERADE
iptables -t nat -A POSTROUTING -p udp --dport 5050 -o ppp0 -j MASQUERADE
iptables -t nat -A POSTROUTING -p tcp --dport 5051 -o ppp0 -j MASQUERADE
iptables -t nat -A POSTROUTING -p tcp --dport 5000 -o ppp0 -j MASQUERADE(i think thats the voice chat port)
iptables -t nat -A POSTROUTING -p udp --dport 5000 -o ppp0 -j MASQUERADE
also masquerade yahoo webcam port.
which i dont know


an alternative of step 3 is

iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -j MASQUERADE

but this will allow all other things.
newbie
Company Havaldaar Major
 
Posts: 156
Joined: Thu Aug 08, 2002 4:18 am
WLM: usman_fool@hotmail.com
Location: lahore

Postby zaeemarshad » Sat Dec 27, 2003 3:34 am

i had that masquerading solution in mind but was lazy/afraid of trying it out and sought out *professional* advice. will try it and let u ppl know. thnx ppl for taking interest. if the solution turns out to be true then its a 2 hour emergency solution record. i like that speed. keep up the good work ppl.

regards
zaeem
zaeemarshad
Lieutenant Colonel
 
Posts: 660
Joined: Sat Jul 06, 2002 12:35 pm
Website: http://zaeem.no-ip.org
WLM: zarshadvirk@hotmail.com
Yahoo Messenger: negativecreep61@yahoo.com
AOL: zarshadvirk
Location: Islamabad

Postby farhantoqeer » Sat Dec 27, 2003 9:20 am

Zaeem, newbie's answer is the only solution for that (as far as i know) i did the same for voice.
A: Yes
Q: Is top-posting bad?
farhantoqeer
Major General
 
Posts: 917
Joined: Thu Jun 27, 2002 5:45 pm
Website: http://www.emergen.biz
Location: Karachi

Postby kernel-trap » Sat Dec 27, 2003 11:45 am

i search it long time ago found that is there is one solution there is module aviable for kerne 2.2.x H.323 for voice application . then u have to downgrade your kernel and then you have to use ipchains

but not tried my self :)

http://www.e-infomax.com/ipmasq/

very nice link here


http://en.tldp.org/HOWTO/IP-Masquerade-HOWTO/
kernel-trap
Havaldaar
 
Posts: 105
Joined: Thu Dec 25, 2003 2:31 pm

Re:

Postby LinuxFreaK » Sun Dec 28, 2003 8:05 pm

Dear Kernel-Trap,
Salam,

Thanks for your work :) really nice link :)

Best Regards.
Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi

Postby newbie » Mon Dec 29, 2003 1:46 am

whu u need to downgrade and compile an old kernel if only 1 command is providing u solution?
newbie
Company Havaldaar Major
 
Posts: 156
Joined: Thu Aug 08, 2002 4:18 am
WLM: usman_fool@hotmail.com
Location: lahore


Return to “%s” Administration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron