HOW CAN I CONFIGURE WINE SERVER IN REDHAT 9

Taking care of your Linux box.

HOW CAN I CONFIGURE WINE SERVER IN REDHAT 9

Postby shah jahan » Wed May 05, 2004 2:13 pm

I WANT TO CONFIGURE WINE SERVER IN REDHAT LINUX 9.0 BUT I CANT UNDERSTAND THAT HOW CAN I START CONFIGURATION MEAN I JUST KNOW THE CONCEPT NOTHING ELSE SO PLEASE I WANT CINFIGURATION HELP ME
shah jahan
Cadet
 
Posts: 1
Joined: Wed May 05, 2004 1:19 pm
Location: peshawar

Postby mrkkhattak » Wed May 05, 2004 6:54 pm

Assalamualaikum,

You downloaded latest wine package from their site, after unpacking them how did u run that & what error are u getting ?

Pls do provide the complete information or error report here, then I hope someone would be able to you, InshAllah. or try to post your configuartion file here.

For the time being pls read the following, it may help u too.
http://www.winehq.org/site/docs/wine-user/index
http://www.winehq.org/site/docs/wine-us ... -wine-main

Regards,

-Meraj
mrkkhattak
Site Admin
 
Posts: 285
Joined: Wed Aug 07, 2002 8:00 pm
ICQ: 173967661
WLM: mrkkhattak
Yahoo Messenger: mrkkhattak
AOL: mrkkhattak
Location: Karachi

Postby abdul_mateen » Thu May 06, 2004 12:02 am

Downlaod the latest relese first from WINE''s Site then open it
please download the Tar.gz or tar.bz2 so u can install it very easily now try the read of the INSTALL file in the pakage it will guide iu all

thank u
abdul_mateen
Battalion Havaldaar Major
 
Posts: 267
Joined: Tue Nov 18, 2003 10:28 am
WLM: abdul_mateenkhatri
Yahoo Messenger: abdul_mateenkhatri
Location: Rampuria Mansion

Wine not running

Postby adilkhan_86 » Thu May 06, 2004 8:07 pm

Aslamwalaekum i am install wine in to the Offical cd of Mandrake 9.2 it is install many things in /usr/lib/wine and usr/bin/wine but when i am click in to the wine or wine.bin it is not running i want to know detail proses about how am I do.
PLEASE GIVE ME REPLAY
YOur's Friend
adilkhan_86
Naik
 
Posts: 83
Joined: Mon Dec 29, 2003 12:07 pm
WLM: MAalpha18@hotmail.com
Yahoo Messenger: adilkhan_86@yahoo.com
AOL: adilhwl
Location: Karachi

Postby abdul_mateen » Thu May 06, 2004 11:24 pm

Hi salam

Do Download the Lastest Wine it is better for u
abdul_mateen
Battalion Havaldaar Major
 
Posts: 267
Joined: Tue Nov 18, 2003 10:28 am
WLM: abdul_mateenkhatri
Yahoo Messenger: abdul_mateenkhatri
Location: Rampuria Mansion

Postby abdul_mateen » Thu May 06, 2004 11:25 pm

Sorry Downlad its Source code and then make it it is easy and simple
abdul_mateen
Battalion Havaldaar Major
 
Posts: 267
Joined: Tue Nov 18, 2003 10:28 am
WLM: abdul_mateenkhatri
Yahoo Messenger: abdul_mateenkhatri
Location: Rampuria Mansion

Postby zaeemarshad » Fri May 07, 2004 4:01 pm

abdul_mateen wrote:Sorry Downlad its Source code and then make it it is easy and simple


vague reply..i may say...be descriptive and helpful.

Shah jahan, firstly never ever post in capitals. this is considered shouting.

As far as your wine problem is concerned, type winelauncher at the console and see what it says. If wine is configured properly, then right click an application that you wish to run with wine and then click on choose application and then select winelauncher from the menu. Hopefully that will help.

Remember only saying that wine doesnt work wont help us understand your problem. Its always nice to be descriptive about your problem.

Regards
-Zaeem
zaeemarshad
Lieutenant Colonel
 
Posts: 660
Joined: Sat Jul 06, 2002 12:35 pm
Website: http://zaeem.no-ip.org
WLM: zarshadvirk@hotmail.com
Yahoo Messenger: negativecreep61@yahoo.com
AOL: zarshadvirk
Location: Islamabad

Postby abdul_mateen » Mon May 10, 2004 12:25 pm

Hey Donot use wine if it getting problems then use a new thing Crossover Office it is similair to wine but wine does not run the things like MS Office and some windows built-in or that things that Ms windows things it will run it

http://www.codeweavers.com
abdul_mateen
Battalion Havaldaar Major
 
Posts: 267
Joined: Tue Nov 18, 2003 10:28 am
WLM: abdul_mateenkhatri
Yahoo Messenger: abdul_mateenkhatri
Location: Rampuria Mansion

Re: HOW CAN I CONFIGURE WINE SERVER IN REDHAT 9

Postby Qadri-409 » Mon May 17, 2004 12:59 pm

shah jahan wrote:I WANT TO CONFIGURE WINE SERVER IN REDHAT LINUX 9.0 BUT I CANT UNDERSTAND THAT HOW CAN I START CONFIGURATION MEAN I JUST KNOW THE CONCEPT NOTHING ELSE SO PLEASE I WANT CINFIGURATION HELP ME

Shah Jahan can u tell you from where you got the address of this site?
M Shahzad Qadri
Qadri-409
Battalion Havaldaar Major
 
Posts: 286
Joined: Sun May 09, 2004 4:16 pm
WLM: qadri409
Yahoo Messenger: shahzadqadri409
Location: Peshawar

Postby abdul_mateen » Mon May 17, 2004 4:49 pm

I m Telling u how to configure the WIne server in Redhat 9
First Downlaod the Wine Server tar.gz beacuse Compiling it is the easy way and if u downlaod the rpm then u can not find the help as u are newbie Downlad the tar.gz or bz2 then follow the flowwing
extract it in folder where u have the permision usually in /home/(ur user)
than go in to it
cd Wine-xxx
./configure
make
make install
then it will make the all then only type wine at the terminal
then copy any file to ur home *.exe and type wine xxx.exe
it will run it
abdul_mateen
Battalion Havaldaar Major
 
Posts: 267
Joined: Tue Nov 18, 2003 10:28 am
WLM: abdul_mateenkhatri
Yahoo Messenger: abdul_mateenkhatri
Location: Rampuria Mansion

Re:

Postby LinuxFreaK » Tue May 18, 2004 12:06 am

Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi


Return to “%s” Administration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron