Bonding 2 ADSL Broadband Lines

Taking care of your Linux box.
asaddotcom
Company Havaldaar Major
Posts: 195
Joined: Fri Feb 04, 2005 7:21 pm
Location: Lahore, PK
Contact:

Bonding 2 ADSL Broadband Lines

Postby asaddotcom » Thu May 06, 2010 6:07 pm

Dear Freaks, I’ve heard that it may somehow be possible to combine two broadband lines, thus creating double the connection speed. Is this really true?

Is this a feasible way to get the desirable connection speed that most providers claim but never deliver?

Note: I need adsl bonding... not load balancing because i allready have Tp-Link load blancing router... so Please tell me how to bonding 2 ADSL in Mikrotik RouterOS ?? Complete guide with step by step.

regards
Asad
Thanking You...

ครค๔
www.apnicollection.com | www.wikisoft.pk

lambda
Major General
Posts: 3452
Joined: Tue May 27, 2003 7:04 pm
Location: Lahore
Contact:

Postby lambda » Fri May 07, 2010 8:24 pm

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/Bonding

why can't you read the manual for the software you use? i googled for mikrotik routeros, clicked on the manual link, and then clicked on the bonding link.
Watch out for the Manners Taliban!
Isn't it amazing how so many people can type "linuxpakistan.net" into their browsers but not "google.com"?

mudasir
Captain
Posts: 565
Joined: Tue Oct 17, 2006 5:23 am
Location: Dubai
Contact:

Postby mudasir » Wed May 12, 2010 2:18 pm

dear,

100% bonding of ADSL lines i think is not possible without load balancing, bcz you dont have any control over the protocols and technology that is being used at ISP end.

in new Mikrotik they have introduced "PCC" Per Connection Classifier, which is more efficient and reliable method of load balancing on connection base.
Kind Regards
Mudasir Mirza (RHCE)
(+971)55-1045754
http://www.crystalnetworks.org
http://www.diglinux.com


Return to “Administration”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest