Qmail and MS ADS

Discussion regarding the installation and configuration of Linux distributions.

Qmail and MS ADS

Postby sevensins » Sat Sep 29, 2007 1:34 am

AOA,

The company I am working for has the typical setup of a windows domain controller (Active Directory) and had an exchange server running as their mail server. We shifted to qmail (Qmail Rocks Installation) on FC5 and everything is perfect.
Now my boss (Not a tech person) is bent on having a single sign on and for that I would require that the qmail auths users from the Active Directory.
I have gone through the qmail-ldap but cant seem to get a grasp of it...

Any help, suggestions, pointers would be highly appreciated.
Regards,

-----------------------------------------------------------------
A wise monkey never monkies w/ another monkey's monkey!
sevensins
Havaldaar
 
Posts: 117
Joined: Tue Apr 13, 2004 1:45 pm
ICQ: 3655945
Website: http://www.us-cert.gov/
WLM: shehzad_h@hotmail.com
Yahoo Messenger: shehzadhamid@yahoo.com
Location: PAKISTAN

Re:

Postby LinuxFreaK » Sat Sep 29, 2007 7:46 am

Dear sevensins,
Salam,

FYI, http://fo2k.com/qmail-activedir/

Best Regards.
Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi

Postby sevensins » Sat Sep 29, 2007 11:04 am

Thanx farrukh, I tried it but cant seem to work with it, would be gr8ful for a few steps as I had to rollback my install to original QMR to get it running..
Regards,



-----------------------------------------------------------------

A wise monkey never monkies w/ another monkey's monkey!
sevensins
Havaldaar
 
Posts: 117
Joined: Tue Apr 13, 2004 1:45 pm
ICQ: 3655945
Website: http://www.us-cert.gov/
WLM: shehzad_h@hotmail.com
Yahoo Messenger: shehzadhamid@yahoo.com
Location: PAKISTAN

Re:

Postby LinuxFreaK » Wed Oct 03, 2007 5:40 am

Dear sevensins,
Salam,

sevensins wrote:Thanx farrukh, I tried it but cant seem to work with it, would be gr8ful for a few steps as I had to rollback my install to original QMR to get it running..


I would love to help you out but i am stuck with other tasks which is my primary job responsibility. I will try if i can find some time.

Best Regards.
Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi


Return to “%s” Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron