MPlayer Problem

Discussion regarding the installation and configuration of Linux distributions.

MPlayer Problem

Postby aliimran271 » Wed Oct 24, 2007 12:28 am

i downloaded MPlayer-1.0rc1.tar.bz2.
i tar it.
than i ./configure it
and than i make & make install it.
but it did not play. how i can play my video songs.???
plsease looking for simple and also technical help.
Thanks
aliimran271
Cadet
 
Posts: 10
Joined: Sun Sep 16, 2007 12:01 am
Location: Multan Pakistan

codecs issue

Postby x2oxen » Fri Oct 26, 2007 4:07 pm

You need to download its codecs as well and put it into codec's dir and then try to run. It will work..

if you using fedore just do

Code: Select all

yum -y install mplayer mplayer-gui mplayer-codecs
Last edited by x2oxen on Mon Oct 29, 2007 6:47 pm, edited 1 time in total.
Muhammad Usman
+92-321-6640501
Chemonics International
http://usmanpk.com
x2oxen
Major General
 
Posts: 1114
Joined: Wed Aug 22, 2007 3:17 pm
Website: http://usmanpk.com
WLM: x2oxen@hotmail.com
Yahoo Messenger: x2oxen
Location: Faisalabad

Re: codecs issue

Postby LinuxFreaK » Mon Oct 29, 2007 3:10 pm

Dear x2oxen,
Salam,

x2oxen wrote:You need to download its codecs as well and put it into codec's dir and then try to run. It will work..

if you using fedore just do

Code: Select all

you -y install mplayer mplayer-gui mplayer-codecs


Wrong command, correct command is as follows:

# yum -y install mplayer mplayer-gui mplayer-codecs

Best Regards.
Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi


Return to “%s” Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron