Linux GUI error

Taking care of your Linux box.

Linux GUI error

Postby osama » Wed Apr 01, 2009 10:24 am

I am facing this error when i try command statrtx. Can someone help me. 2 days back it was fine.
_________
xauth: creating new authority file /root/.serverauth.14681


X Window System Version 7.1.1
Release Date: 12 May 2006
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.1.1
Build Operating System: Linux 2.6.9-67.0.7.ELsmp i686 Red Hat, Inc.
Current Operating System: Linux office.server 2.6.18-92.el5 #1 SMP Tue Apr 29 13:16:12 EDT 2008 i686
Build Date: 02 April 2008
Build ID: xorg-x11-server 1.1.1-48.41.el5
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Apr 1 10:22:15 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(EE) R128(0): No DFP detected

waiting for X server to shut down FreeFontPath: FPE "unix/:7100" refcount is 2, should be 1; fixing.


_________

[root@office ~]# tail -f /var/log/Xorg.0.log
(==) <default pointer>: Emulate3Buttons, Emulate3Timeout: 50
(**) <default pointer>: ZAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) <default pointer>: Buttons: 9
(II) XINPUT: Adding extended input device "<default pointer>" (type: MOUSE)
(II) XINPUT: Adding extended input device "Keyboard0" (type: KEYBOARD)
(--) <default pointer>: PnP-detected protocol: "ExplorerPS/2"
(II) <default pointer>: ps2EnableDataReporting: succeeded
(II) R128(0): [drm] removed 1 reserved context for kernel
(II) R128(0): [drm] unmapping 8192 bytes of SAREA 0xe0b91000 at 0xb5f6a000
FreeFontPath: FPE "unix/:7100" refcount is 2, should be 1; fixing.

__________
[root@office ~]# vi /etc/X11/xorg.conf

# Xorg configuration created by pyxf86config

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AllowMouseOpenFail" "yes"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "r128"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection
osama
Havaldaar
 
Posts: 117
Joined: Fri Aug 22, 2008 9:08 am

Postby osama » Thu Apr 02, 2009 9:37 am

someone tell me what packages should I reinstall again?
osama
Havaldaar
 
Posts: 117
Joined: Fri Aug 22, 2008 9:08 am

Postby lambda » Thu Apr 02, 2009 2:01 pm

2 days back it was fine.
so, what changed in those two days?
someone tell me what packages should I reinstall again?
maybe you can reconfigure your x window system to solve the problem (on debian/ubuntu, it's "dpkg-reconfigure xserver-xorg" but i don't know what to do on fedora/centos/etc). maybe all you need is a DRI entry in the file.
Last edited by lambda on Thu Apr 02, 2009 6:03 pm, edited 1 time in total.
Watch out for the Manners Taliban!
Isn't it amazing how so many people can type "linuxpakistan.net" into their browsers but not "google.com"?
lambda
Major General
 
Posts: 3452
Joined: Tue May 27, 2003 7:04 pm
Website: http://www.hungry.com/~fn/
Location: Lahore

Postby osama » Thu Apr 02, 2009 3:45 pm

I tried to install yahoo messenger which was for red hat 9
osama
Havaldaar
 
Posts: 117
Joined: Fri Aug 22, 2008 9:08 am

Postby lambda » Thu Apr 02, 2009 6:04 pm

what steps did you take to install it?
Watch out for the Manners Taliban!
Isn't it amazing how so many people can type "linuxpakistan.net" into their browsers but not "google.com"?
lambda
Major General
 
Posts: 3452
Joined: Tue May 27, 2003 7:04 pm
Website: http://www.hungry.com/~fn/
Location: Lahore

Postby osama » Mon Apr 06, 2009 12:23 pm

I had just download yahoo rpm from site and installed it.

I have used this system-config-display but no help.

Anyone tell me which packages whould i reinstall again?
osama
Havaldaar
 
Posts: 117
Joined: Fri Aug 22, 2008 9:08 am

Postby Muhammad Saad » Sun Apr 12, 2009 11:17 am

Just want to make sure that you uninstalled yahoo messenger. :?
And it might also be helpful to provide the list of files contained in that package. :roll:
Muhammad Saad
Battalion Havaldaar Major
 
Posts: 273
Joined: Sat Jan 27, 2007 11:07 pm
Website: http://tajassus.pk
Yahoo Messenger: muhammad.saad1
Location: Dera Ismail Khan, Pakistan


Return to “%s” Administration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron