ethernet prob

Taking care of your Linux box.

ethernet prob

Postby brave heart » Fri Apr 24, 2009 5:09 am

AOA
main nay redhat9 install ki hue hain or mairay sys per 2 network adapter hain eth0 DSL kay liay or eth1 lan users kay liay .
prob yah hai kah pehlay to donon cards ki setting ki thi or net bhi theek chal raha tha lakin ab linux ki installation dobara ki to prob ho rahi hai net nahi chal raha may be adapters ki setting theek nahi ho rahi
eth0 main maira ip hai -> 192.168.1.3
gateway hai -> 192.168..1.1
dns server hai -> 203.99.163.240
second ...... -> 203.99.163.243
or eth1 ka ip hai -> 192.168.0.1
to koi bata sakta hai kah

/etc/hosts
/etc/sysconfig/network
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 or
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1
/etc/resolv.conf

in sub files ki setting kia karraingay
brave heart
brave heart
Naik
 
Posts: 94
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:24 pm
WLM: brave_heart869@hotmail.com
Yahoo Messenger: romantic_eyes2@yahoo.com
Location: multan

Postby x2oxen » Fri Apr 24, 2009 1:58 pm

just show the output of route -n and ifconfig command output. And then also provide the result of traceroute 1.1.1.1 command result
Muhammad Usman
+92-321-6640501
Chemonics International
http://usmanpk.com
x2oxen
Major General
 
Posts: 1114
Joined: Wed Aug 22, 2007 3:17 pm
Website: http://usmanpk.com
WLM: x2oxen@hotmail.com
Yahoo Messenger: x2oxen
Location: Faisalabad

Postby brave heart » Fri Apr 24, 2009 6:30 pm

AoA
sorry sir kuch sumjh nahi aae
brave heart
brave heart
Naik
 
Posts: 94
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:24 pm
WLM: brave_heart869@hotmail.com
Yahoo Messenger: romantic_eyes2@yahoo.com
Location: multan

Postby lambda » Fri Apr 24, 2009 8:37 pm

if you don't explain what you don't understand, how can anyone begin to help you?

if you want help, ask specific questions.
Watch out for the Manners Taliban!
Isn't it amazing how so many people can type "linuxpakistan.net" into their browsers but not "google.com"?
lambda
Major General
 
Posts: 3452
Joined: Tue May 27, 2003 7:04 pm
Website: http://www.hungry.com/~fn/
Location: Lahore

Postby brave heart » Tue Apr 28, 2009 3:24 am

AOA

actually prob yah hai kah mairay system ki jo details hain woh likhi hue hain kah install kia hai or network cards ktinay hain .
prob yah kah kah main nay kuch din pehlay redhat dobara say intall ki or squid bhi install hai lakin is baar sub files main setting ki jo uper mention hain lakin phir bhi system per net nahi chal raha i think dns reslov nahi ho raha halakah resolv.conf main dns ki etting bhi ki hai . lakin net nahi chal raha
brave heart
brave heart
Naik
 
Posts: 94
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:24 pm
WLM: brave_heart869@hotmail.com
Yahoo Messenger: romantic_eyes2@yahoo.com
Location: multan

Postby x2oxen » Tue Apr 28, 2009 2:31 pm

check your dns address again or try to use opendns and then see what happens!
Muhammad Usman

+92-321-6640501

Chemonics International

http://usmanpk.com
x2oxen
Major General
 
Posts: 1114
Joined: Wed Aug 22, 2007 3:17 pm
Website: http://usmanpk.com
WLM: x2oxen@hotmail.com
Yahoo Messenger: x2oxen
Location: Faisalabad

Postby brave heart » Tue Apr 28, 2009 4:30 pm

open dns means ?
brave heart
brave heart
Naik
 
Posts: 94
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:24 pm
WLM: brave_heart869@hotmail.com
Yahoo Messenger: romantic_eyes2@yahoo.com
Location: multan

Re:

Postby LinuxFreaK » Wed Apr 29, 2009 9:11 am

Dear brave heart,
Salam,

brave heart wrote:open dns means ?


208.67.222.222 and 208.67.220.220 are DNS Servers provided by OpenDNS.

FYI, http://www.opendns.com

Best Regards.
Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi

Postby brave heart » Fri May 01, 2009 4:39 pm

AOA
nahi sir net nahi chala open dns dai kar bhi . maloom nahi dobara installation main aisa konsa package install kar lia hai jis ki vajah say prob ho rahi hai net hi nahi chal raha system main .
or han jub bhi net system start karta hon to aksar eth card ki setting main ip static dia hota hai woh none per hota hai or phir ussay dobara static karna parta hai onboot bhi yes per hota hai phir bhi
brave heart
brave heart
Naik
 
Posts: 94
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:24 pm
WLM: brave_heart869@hotmail.com
Yahoo Messenger: romantic_eyes2@yahoo.com
Location: multan

Postby brave heart » Fri May 01, 2009 4:42 pm

or haan linux say dobara windows per switch karta hon to net fit chalta hai lakin linux main wohi prob
brave heart
brave heart
Naik
 
Posts: 94
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:24 pm
WLM: brave_heart869@hotmail.com
Yahoo Messenger: romantic_eyes2@yahoo.com
Location: multan

Postby brave heart » Sat May 02, 2009 3:41 pm

netscap yah vala error msg daita hai page open karo to

--> search.netscap.com could not be found plz check the name and try again
brave heart
brave heart
Naik
 
Posts: 94
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:24 pm
WLM: brave_heart869@hotmail.com
Yahoo Messenger: romantic_eyes2@yahoo.com
Location: multan

Postby lambda » Sat May 02, 2009 4:08 pm

that's not surprising. "search.netscap.com" doesn't exist.

why don't you copy and paste the exact error message? and use firefox or chrome/chromium, not internet explorer or netscape.
Watch out for the Manners Taliban!
Isn't it amazing how so many people can type "linuxpakistan.net" into their browsers but not "google.com"?
lambda
Major General
 
Posts: 3452
Joined: Tue May 27, 2003 7:04 pm
Website: http://www.hungry.com/~fn/
Location: Lahore

Postby brave heart » Sat May 02, 2009 4:59 pm

but sir error msg yahi aata hai her baar
brave heart
brave heart
Naik
 
Posts: 94
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:24 pm
WLM: brave_heart869@hotmail.com
Yahoo Messenger: romantic_eyes2@yahoo.com
Location: multan

Postby brave heart » Sat May 02, 2009 5:01 pm

or haan firefox per browsing karon to vahan bhi yahi msg aata hai
brave heart
brave heart
Naik
 
Posts: 94
Joined: Sat Sep 06, 2008 9:24 pm
WLM: brave_heart869@hotmail.com
Yahoo Messenger: romantic_eyes2@yahoo.com
Location: multan

Re:

Postby LinuxFreaK » Mon May 04, 2009 2:31 pm

Dear brave heart,
Salam,

brave heart wrote:netscap yah vala error msg daita hai page open karo to

--> search.netscap.com could not be found plz check the name and try again


Are you using cable internet ?

Best Regards.
Farrukh Ahmed
LinuxFreaK
Site Admin
 
Posts: 5132
Joined: Fri May 02, 2003 10:24 am
ICQ: 82075802
Website: http://www.linuxpakistan.net/wiki/index.php?pagename=LinuxFreak
WLM: f4fahmed@hotmail.com
Yahoo Messenger: f4fahmed@yahoo.com
AOL: linuxpakistan@aol.com
Location: Karachi


Return to “%s” Administration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron